Cara Mengatasi Masalah Kencing Manis Dan Kesan Seandainya Anda Ambil Mudah !


Ramai yang memandang ringan terhadap masalah diabetes yang menimpa diri mereka . Dan ada juga yang langsung tidak sedar akan Tanda Tanda Diabetes Yang Semakin Melarat terhadap diri mereka . Percaya atau tidak , sehingga sekarang ini , belum ada lagi produk kesihatan yang mampu menghilangkan 100% masalah ini tidak kiralah apa jua Jenis Jenis Diabetes Sekalipun Yang Dialami Masyarakat . Namun begitu , ianya tidak bermakna anda tidak boleh mengawal masalah ini dari terus membelenggu diri anda .



Tips Pemakanan Untuk Mereka Yang Menghidap Masalah Diabetes


Amalkan Amalan Plate Method

Amalkan untuk membahagikan pinggan anda kepada 3 bahagian utama . Bahagian yang paling besar sekali mestilah diisi dengan sayuran yang tidak berkanji seperti :

  • Brokoli
  • Lobak Merah
  • Bawang Merah
  • Sayuran Hijau Berdaun
  • Tomato
  • Cendawan
Lagi satu bahagian kecil  pinggan ini mestilah diisi dengan sayuran dan makanan berkanji seperti :

  • Nasi putih
  • kentang
  • Kekacang
  • Mee 
Dan bahagian yang terakhir diisi dengan makanan bersumberkan protein seperti :

  • Daging
  • Ayam (Pastikan ambil bahagian ayam tanpa kulit)
  • Ikan
Sekiranya anda dan ahli keluar berhasrat ingin menjamu selera luar dari rumah , Plate Method ini masih boleh diamalkan dengan membuat pesanan makanan yang lebih berasaskan sup dan perbanyakkan pengambilan sayuran dan juga buah buahan . Sekiranya anda ingin makan buffet , bahagikan makanan tersebut dengan ahli keluarga anda . Elakkan pengambilan pencuci mulut namun ianya dibolehkan sekiranya anda berkongsi dengan ahli keluarga yang lain .

Akibat Buruk Sekiranya Anda Mengabaikan Masalah Diabetes Ini

Paras glukosa yang berlebihan akan menarik perhatian bakteria dan ini akan menyebabkan masalah jangkitan kuman yang akhirnya membuatkan luka lebih lambat untuk sembuh .Malah , masalah yang berikut juga berisiko lebih tinggi untuk terjadi apabila berlakunya masalah jangkitan kuman :

  • Diabetic Retinopathy
Ini merupakan kerosakan yang berlaku kepada bahagian mata akibat jangkitan kuman dan bakteria pada bahagian salur darah di sekitar retina . Ini boleh dilihat melalui tanda tanda seperti penglihatan yang semakin kabur , pandangan kelihatan kelam dan kelabu malah kehilangan penglihatan.

  • Diabetic Neuropathy
Perkara ini terjadi disebabkan oleh kerosakan saraf yang berlaku di seluruh sistem badan manusia . Kehilangan rasa pada bahagian kaki dan tangan merupakan antara simptom awal yang merujuk kepada masalah diabetic neutropathy .

Untuk ibu ibu mengandung yang mengalami masalah kencing manis ketika kehamilan , seandainya masalah ini tidak dititikberatkan , kemungkinan implikasi ini akan terjadi :

  • Bayi mengalami masalah sakit kuning
  • Bayi sukar bernafas
  • Bayi mengalami masalah hypglycemia ( Paras glukosa yang rendah)
  • Bayi yang dilahirkan besar
Bagaimana Resveratrol Membantu Untuk Merawat Masalah Diabetes ??


  • Memperlahankan dan mengawal "Metabolic Syndrome"
     Resveratrol membantu untuk mengatasi kerosakan sel dan membaiki sel . Ia juga berfungsi untuk melindungi telomere dari radikal bebas .Malah ,secara tidak langsung ia membantu untuk mengurangkan Metabolic Syndrome atau Sindrom Resistansi Insulin . Metabolic Syndrome ialah keadaan di mana tekanan darah tinggi , lemak berlebihan di sekitar pinggang , paras kolestrol yang tinggi di dalam badan berlaku serentak pada satu masa dan meningkatkan risiko untuk penyakit kardiovaskular
 
  • Kepekatan dan paras glukosa dikawal di dalam darah
      Kandungan polifenol di dalam Vivix membantu untuk memberi lebih masa kepada insulin untuk menukarkan glukosa kepada glikogen dengan melambatkan penyerapan karbohidrat ke dalam darah .Hal ini dapat mengelakkan paras glukosa menjadi lebih tinggi di dalam darah .

      Kandungan Anthocyanins membantu untuk mengatasi sebarang jangkitan penyakit . Kebanyakkan sayur dan buah buahan yang berwarna warni seperti tomato , blueberry dan ceri .
Malah , anthocyanins juga mampu mengelakkan kerosakan pada bahagian mata , dan organ dalaman dengan menangkis jangkitan kuman serta menagkis perhatian bakteria.

  • Mengelakkan pembentukan protein AGE
        Protein AGE iaitu advanced glycation end products protein yang terbentuk akibat paras glukosa yang terlampau tinggi . Ia merupakan protein yang telah bergabung dengan molekul gula dan telah melalui proses yang dinamakan sebagai glycation. Protein ini perlu dikawal dengan resveratrol untuk mengelakkan masalah seperti atherosclerosis , masalah buah pinggang dan Alzheimer .









Jadi , anda harus ambil tindakan sekarang . Jangan jadikan masalah ini sebagai suatu alasan yang menganggu aktiviti seharian anda . Anda cuba , anda ikhtiar dengan Vivix di samping mohon bantuan dari yang Esa . Mudahan mudahan diberikan kesihatan tubuh badan yang sihat buat anda semua .



Tanda Tanda Anda Menghidap Masalah Kencing Manis Dan Cara Mengatasinya

     Masalah kencing manis atau diabetes ini merupakan suatu keadaan apabila glukosa di dalam darah melebihi paras normal atau paras yang sewajarnya .Antara cara untuk mengatasi masalah diabetes ialah dengan mengamalkan pengambilan Resveratrol yang konsisten setiap hari . Untuk glukosa yang berlebihan , glukosa akan disimpan di dalam hati dan digunakan apabila paras glukosa rendah di dalam darah .


     Insulin merupakan hormon yang bertindak sebagai kunci untuk membolehkan glukosa diserap masuk ke dalam sel badan . Apabila hormon insulin tidak dapat dihasilkan , glukosa tidak dapat digunakan oleh sel badan . Ada keadaan apabila sel langerhan di pankreas yang berfungsi untuk hasilkan insulin telah dimusnahkan oleh sistem imun.

Anda wajib baca Antara Jenis Jenis Masalah Diabetes Yang Ramai Orang Tidak Tahu !

Antara tanda tanda berlakunya masalah diabetes ialah :

  • Kerap dahaga
  • Kerap buang air kecil
  • Kehilangan berat badan
  • Selera makan bertambah
  • Gatal gatal pada kulit
  • Kerap letih dan penat ( Lihat Punca Badan Letih Dan Lesu )
  • Penglihatan yang kabur
  • Luka lambat sembuh
  • Pening kepala
Simptom ini biasanya boleh tidak dapat dikesan sehinggalah berlakunya komplikasi awal kencing manis seperti jangkitan kuman pada kaki . Paras glukosa yang tinggi akan menarik perhatian bakteria yang menyebabkan luka lambat sembuh .

Bagaimana Resveratrol Membantu Untuk Merawat Masalah Diabetes ??


  • Memperlahankan dan mengawal "Metabolic Syndrome"
     Resveratrol membantu untuk mengatasi kerosakan sel dan membaiki sel . Ia juga berfungsi untuk melindungi telomere dari radikal bebas .Malah ,secara tidak langsung ia membantu untuk mengurangkan Metabolic Syndrome atau Sindrom Resistansi Insulin . Metabolic Syndrome ialah keadaan di mana tekanan darah tinggi , lemak berlebihan di sekitar pinggang , paras kolestrol yang tinggi di dalam badan berlaku serentak pada satu masa dan meningkatkan risiko untuk penyakit kardiovaskular
 
  • Kepekatan dan paras glukosa dikawal di dalam darah
      Kandungan polifenol di dalam Vivix membantu untuk memberi lebih masa kepada insulin untuk menukarkan glukosa kepada glikogen dengan melambatkan penyerapan karbohidrat ke dalam darah .Hal ini dapat mengelakkan paras glukosa menjadi lebih tinggi di dalam darah .

      Kandungan Anthocyanins membantu untuk mengatasi sebarang jangkitan penyakit . Kebanyakkan sayur dan buah buahan yang berwarna warni seperti tomato , blueberry dan ceri .
Malah , anthocyanins juga mampu mengelakkan kerosakan pada bahagian mata , dan organ dalaman dengan menangkis jangkitan kuman serta menagkis perhatian bakteria.

  • Mengelakkan pembentukan protein AGE
        Protein AGE iaitu advanced glycation end products protein yang terbentuk akibat paras glukosa yang terlampau tinggi . Ia merupakan protein yang telah bergabung dengan molekul gula dan telah melalui proses yang dinamakan sebagai glycation. Protein ini perlu dikawal dengan resveratrol untuk mengelakkan masalah seperti atherosclerosis , masalah buah pinggang dan Alzheimer .








Masalah diabetes ini bukanlah suatu masalah yang boleh dipandang remeh . Jangan ambil mudah dan cepat ambil tindakan dengan amalkan Vivix dalam kehidupan seharian disamping gaya hidup yang sihat . Jangan sampai menyesal hingga tak sudah nanti !





Istimewanya Bisnes Sampingan Dari Rumah Yang Mudah Dan Fleksibel Ini


     Secara peribadinya ,cik genius memilih bisnes Shaklee sebagai platform untuk menjana pendapatan sampingan cik genius kerana :

-Tak perlu simpan stok melainkan untuk tujuan COD
-Yuran keahlian yang sangat rendah hanya RM80 SM/RM 90 SS
-Tak perlu ke pejabat pos
-Tak perlu sewa kedai ,hanya memerlukan kedai online sahaja
-Tiada istilah HEAD HUNTING

Kenapa anda perlu memilih "CELIK GENIUS EMPIRE"?



-Team cik genius akan guide anda untuk membuat marketing melalui
blog (SPECIAL)
-Team members yang sangat supportive dan tak lokek ilmu
-Kelas nutrisi akan diadakan untuk memastikan team kami melahirkan consultant yang berilmu
-Cik genius mengamalkan konsep "Back To The Only One" , cik genius saling mengingatkan antara satu sama lain amalan rohani di samping berbisnes



Anda layak untuk join team cik genius sekiranya :

-Anda seorang yang berjiwa kental
-Tak mudah patah semangat
-Bersedia untuk belajar ilmu baharu
-Bersedia untuk menjana income sehingga 6 angka

Cik genius boleh bantu anda dan dedahkan kepada anda rahsia kejayaan cik genius , namun dengan syarat anda mestilah sertai kami !



Memang bukanlah berlian dan permata yang menjadi janji manis kami , namun apa yang kami boleh berikan dan tolong anda ialah rahsia kami dalam berbisnes Shaklee. Bisnes yang paling mudah dan fleksibel .


Dengan itu , marilah cik genius kongsikan dengan anda group cik genius yang super awesome !!






i


Peluang Menjana Pendapatan Sampingan Untuk Mereka Yang Betul Betul Layak


      Zaman sekarang ini bukanlah zaman untuk kita melaburkan wang kita sesuka hati di mana mana . Zaman sekarang ini kita perlu banyak berjimat cermat dengan kenaikan harga barang yang sudah semakin tidak terkawal lagi.Apalagi untuk mereka yang bergelar sebagai seorang pelajar ,mana duit makan lagi , duit tambang balik lagi , duit buku , duit program dan sebagainya . Itu mujur juga hostel disediakan . kalau tidak , lagi parah bukan ?


      Memang cik genius sangat berjimat cermat , bajet duit makan itu ini .Bahagikan perbelanjaan antara keperluan dan kehendak.Anda semua pun kena berjimat cermat juga . Bukan bermaksud tidak boleh berbelanja langsung . Cuma wajib bahagikan antara kehendak dan keperluan . Sekarang ini , barang dah semakin melonjak naik harganya ,kita sebagai pengguna mesti kena berjimat cermat .

      Walau macam mana pun , cik genius tahu sangat ,jimat banyak mana sekalipun , tetap ada masa yang tak cukup . Betul tak ? Sebab tu kita semua kena bertindak bijak macam cik genius . Biar berfikiran jauh ke hadapan . Berfikir , berfikir dan berfikir di luar kotak . Sekaranglah tiba masa nak jana side income dengan cik genius .

       Lagi lama anda ambil masa untuk berfikir , lagi lambat tindakan yang anda ambil , lagi lambatlah kesan dan impak positif yang akan anda rasakan .

       Kalau anda join bisnes team cik genius ,anda sangat beruntung ! Kenapa ?
-Anda akan dimasukkan ke dalam group coaching khas untuk membimbing anda
-Anda diajar untuk membuat marketing melalui blog (SPECIAL !!!!)
-Anda mendapat team yang bukan sahaja mementingkan duniawi malah kami juga menekankan amalan rohani
-Kelas nutrisi akan diadakan
-Kelas secara online juga akan diadakan
dan macam macam lagi !

Lagi lama anda ambil masa untuk berfikir , lagi lambat kesan yang akan anda rasai .


     Senang je ! Nak daftar jadi ahli ? Modal cuma RM 80 SM/RM 90 SS !

-Tak payah simpan stock (Melainkan anda memilih untuk COD)
-Tiada sewa kedai( semua hujung jari sahaja)
-Anda tidak perlu bersusah payah ke pejabat pos( Shaklee akan uruskan A- Z)

Baca di sini untuk 3 sebab mengapa anda perlu berdaftar dengan cik genius .








Adakah Pengambilan Sayur Dan Buah Sudah Tidak Penting Setelah Wujudnya Supplemen ?


Kenapa kau masih makan sayur dan buah walaupun dah banyak vitamin yang kau telan ??

      Konsepnya begini, dalam kehidupan seharian ini , pengambilan sayur , buah , lauk berprotein dan berkarbohidrat amat penting untuk tumbesaran badan dan ksihatan kita serta seisi keluarga.Namun , dalam mengambil berat dengan menu seimbang untuk kita sekeluarga , kita perlu tahu juga tidak semua buah dan sayuran yang kita ambil itu bebas bahan kimia dan juga sihat untuk badan kita.



   Terdapat sesetengah pihak yang tidak bertanggunjawab mencampurkan bahan yang tidak sepatutnya ke dalam buah buahan dan sayuran yang dijual di pasaran untuk memastikan produk mereka lebih segar , besar dan baru. Untuk mengelakkan persaingan , mereka juga menggunakan penggunaan racun serangga untuk tanaman mereka.

"Yeke?? Tak tahu pulak ? Tapi saya basuh elok elok , bersih bersih sampai boleh nampak muka saya kat buah tu."

       Sebenarnya ,kadang kadang kita rasa kita dah basuh bersih buah dan sayur tu , tapi sebenarnya masih tak bersih. Bila masak tu, kadang kadang sampai terlebih masak . Terlebih layu baru dihidangkan di atas meja .Inilah antara perkara yang rata rata masyarakat sekarang terlepas pandang .Perbuatan ini boleh menyebabkan nutrien di dalam sayur dan buah masing masing sudah hilang ke persekitaran .

       Dan disebabkan perkara inilah ,kita perlu amalkan pengambilan vitamin di dalam kehidupan seharian kita dengan tujuan untuk topap nutrient yang tidak mencukupi untuk badan kita.

Macam solat fardu kita , mesti ada lopong2 kan , solat fardu mesti wajib buat . Nak topap kekurangan , mesti kena solat sunat . Macam tahajud , hajat , taubat dan sebagainya.

      Macam konsep vitamin , sayur dengan buah masih wajib makan kan ? Tapi mesti ada kekurangan dan kelopongan , sudah tentu kena ambil makanan tambahan seperti supplemen Shaklee.
Jom sama2 naiktaraf kesihatan kita . Badan kita nak pakai lama , bukan sehari dua !

     Jadi , penggunaan Basic H ketika membasuh sayur dan buah untuk dihidangkan buat seisi keluarga mampu untuk menyingkirkan bahan toksin dan juga bahan kimia yang berbahaya malah ia menjadikan sayur dan buah buahan anda lebih segar dan sihat.









Cara Bahagikan Masa Sebagai Seorang Pelajar Dengan Mudah Agar Tidak Terbelenggu Dengan Kerja



     Risau juga bila tahu jumlah penganggur naik kepada 3.3% Januari yang lepas. Allahuakbar. Dalam takut takut tu sempat lagi saya cari jalan untuk hadapi risiko pengangguran pada masa akan datng. BERBISNES . Itulah option terbaik yang dapat cik genius fikir buat masa ini.Cuba bayangkan , anda pemegang pinjaman PTPTN dan kemudian apabila anda graduate , anda tidak diberi peluang atau apa apa tawaran pekerjaan langsung . Boleh bayangkan bagaimana anda hendak membayar pinjaman PT anda ?

     Bila duduk rumah , tak semestinya duit tak keluar.Takkanlah duit topup pun nak minta mak . Duit poket keluar minum dengan kawan kawan pun mak yang bagi . Kena tahu juga , mak dah banyak keluar duit untuk kita waktu kita belajar dulu, bila lagi nak balas jasa mak ayah kita ?Cik genius pun student juga . Tahun depan In Sha Allah tahun pertama cik genius melanjutkan pelajaran untuk degree cik genius dan cik genius ingin berkongsi tips menjadi seorang student dan businesswoman dalam masa yang sama .

BANGUN AWAL DAN TIDUR AWAL

     Pukul 3.30 pagi macam tu cik genius dah bangun dah . Set buffer( sejenis apps untuk berkongsi status di FB) buat dalam masa satu jam . FB walking( komen n like fb kawan kawan ) 30 minit. Buat entry blog (weekend sahaja) 2 jam untuk 2 entry.30 minit lagi baca tentang produk Shaklee. Mula jam 6 pagi , cik genius akan reply wasap customer yang cik genius belum reply lagi.Lepas tu set 1 jam untuk revise subjek yang cik genius ambil , dan 15 minit untuk prereading sebelum kelas.

BASUH BAJU DAN IRON

     Jadi student yang duduk jauh dari ibu ayah ni , memang kena pandai berdikari . Nak harapkan siapa ? Mesin basuh pun nak tak nak je hidup kan . Jadi cik genius memang akan basuh baju dalam masa 30-45 minit. 15 minit berus baju , 5 minit rendam dengan pewangi. Lagi 25 minit bilas dan sidai baju . Dalam masa 5 minit rendam tu , waktu tu lah nak lipat baju yang baru lepas angkat sambil jerang air .Atau waktu ni boleh reply wasap customer atau kemas bilik.

      Weekend memang cik genius akan gosok baju dan tudung untuk 1 minggu . Jimat masa . Tenaga sekali je keluar . Nak pakai terus je grab tak payah nak fikir iron2 terus.

      Bila berbisnes memang akan jadi kepochi sikit , jumpa mana mana kawan kan . Weh , kau dah ada kad bisnes aku ke belum? Hehehe promote shakleelah weh .apa lagi... Sempat pula tu bisnes offline. Lagi lagi kalau jumpa lecturer . Madam , ni bisnes kad saya , kalau madam nak cuba supplemen apa apa , bolehlah cuba Shaklee. saya pengedar Shaklee yang sah . :D

      Biarlah orang cakap terdesak ke apa ke . Kita ni fikirkan masa depan . Dengan ekonomi sekarang ni memang susah kalau harapkan duit makan gaji je . Modal Shaklee pun murah murah sahaja . RM 80 SM/RM90 SS. Seumur hidup pula tu !

Sebelum anda membuat keputusan untuk berbisnes Shaklee , baca dahulu 3 Sebab Mengapa Anda Perlu Sertai Kami , Si Celik Genius ! Cik genius pasti dan jamin , anda tidak akan menyesal setelah membuat keputusan nanti !

Setelah Sertai Business Shaklee, Wanita ini Dapat Meringankan Beban Suaminya Untuk Membayar Bil dan Juga Sewa Rumah ! Anda Bila Lagi Nak Sertai Kami ?? Biar Kami Pimpin Anda Menuju Kejayaan !!








Cara Mudah Untuk Jaga Kulit Wajah Agar Tidak Mudah Rosak


     Hari ni cik genius ada satu topik untuk dikongsikan dengan anda semua . Mesti ramai lagi yang belum tahu macam mana nak jaga kulit muka dengan betul . Alah , ada bekas dan parut parut sikit sikit normallah . Makan Shaklee nanti hilanglah dia.


TUALA KHAS


     Bila berbicara tentang kulit wajah, sifatnya memang sudah semulajadi sensitif dan sangat nipis berbanding kulit badan yang lain. Gosok guna berus kuali pun okay. Siapa yang masih amalkan lap muka menggunakan tuala badan , itu satu kesalahan yang besar sekali ! Sediakan satu tuala kecil yang memang khas untuk lap muka sahaja ! Jangan buat lap peluh ke buat picit jerawat ke ataupun buat lap tangan.

TUKAR ANAK TUDUNG

     Perkara ini khas untuk golongan gegirls macam cik genius . Ada ke lelaki pakai tudung :D Bila kita berpeluh , secara tidak langsung kuman kuman dan bakteria peluh tu melekat pada anak tudung terutamanya inner . Rajin rajinkanlah tukar anak tudung dan inner. Sebaik baiknya sediakan dua tiga inner yang lain sebagai ganti untuk ditukar nanti . Usahlah  ditunggu berbau baru hendah ditukar dan dibasuh .

PILIH PENCUCI MUKA YANG SESUAI

     Yang ni ramai yang terikut ikutkan nafsu dan hati masing masing . Mula mula kena tahu dulu jenis kulit macam mana Dah tahu kulit berminyak ke , normal ke , kombinasi ke , baru pilih pencuci yang sesuai. Kadang kadang ada sesetengah orang ,asyik tukar tukar produk dia . Tak boleh tu . Nak tukar produk pun ada cara dia.Cara cuci muka pun ada cara jugak . Kalau ikutkan nak tulis memang tak cukup tiga hari tiga malam . Kena tahu juga Cara Untuk Memilih Pencuci Muka Yang Betul agar tak menyesal nanti.

BEHAVEKAN TANGAN ANDA

     Part ni cik genius tahu sangat memang hobi setiap orang . Sambil tulis tulis diari ke layan layan movie ke ,bukan main lagi tangan dia pun yang lagi sebelah ada juga task peribadi . Sibuk ditegur sapa encik jerawat itu . Pecahkan ke apa ke. Gosok gosok muka ke kan . Tak boleh tu ! Jadikan tapak tangan sebagai musuh utama wajah anda .Lainlah nak cuci muka tu kan , takkan cuci muka guna tapak kaki pula betul tidak ?

Kalau dah pening sangat , cuba produk itu tak elok , produk ini tak elok , apa kata jom beralih arah ke produk Shaklee ? Diyakini selamat , semulajadi dan tidak diragui lagi !

Cik genius akan guide cara pemakaian dan keadaan kulit anda sehingga anda kembali pulih :)

Cuba Lihat Video Ini Bagaimana Wanita Ini Bebas Daripada Masalah Jerawat Yang Membelenggu Dirinya Selama 7 Tahun !